BELFÖLD
Közös tudásbázist építenek az agráregyetemek
Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem, az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).
Díszkötet jelent meg Ferenc pápa magyarországi látogatásáról
Krisztus a jövőnk, Ferenc pápa apostoli látogatása Magyarországon címmel jelent meg az áprilisi látogatásnak emléket állító díszkötet.
Vitályos Eszter: az oktatási rendszerek előtt álló legnagyobb kihívás a digitalizáció
Az oktatási rendszerek előtt álló legnagyobb kihívás a digitalizáció, a magyar oktatási rendszerben ezért jelentős állami fejlesztések zajlanak ennek megerősítése érdekében – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Pilisvörösváron.
Szijjártó: az emberek támogatására van szüksége a kormánynak a szuverenitás védelmébe érdekében
Erős támogatásra van szükség a nemzeti konzultáción annak érdekében, hogy a kormány a jövőben is hatékonyan védhesse meg hazánk szuverenitását minden támadással szemben – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Monoron.
Csák János: az új kulturális szabályozás egyszerű, átlátható és egységes keretet fog teremteni
Az új kulturális szabályozás, amely a tervek szerint jövő nyáron kerül a parlament elé, egyszerű, átlátható és egységes keretet fog teremteni minden művészeti ág számára – mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottságában.
Tuzson Bence: Magyarország eleget tett az uniós kéréseknek, és várja, hogy megérkezzenek a neki járó pénzek
Magyarország eleget tett az Európai Bizottság minden olyan kérésének, amely a magyar igazságügyi reformmal kapcsolatos, az ország érdekeivel azonos, és nem okoz nehézséget a magyaroknak, ezért várja, hogy megérkezzenek a neki járó uniós pénzek – jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben hétfőn.
Lantos Csaba: megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása
Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében – jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.
Orbán Viktor: a magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú
A magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.
Orbán Viktor: Magyarország igényt tart az önálló külpolitikára
„Mi magyarok nem vagyunk nagyhatalom, mégis igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások, nálunk nagyobbak is, ezt az igényünket fogadják el” – közölte.
Nagy István: A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett
Jelenleg Magyarország az Európai Unió legnagyobb afrikaiharcsa-termelője.
2023. december 5. kedd, Vilma napja
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg