A BME szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény új rektora július elsejétől három évig Czigány Tibor lesz.
 
Czigány Tibor Széchenyi-díjas és Gábor Dénes-díjas gépészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. 2012-2019-ben a BME Gépészmérnöki Karának dékánja volt - írták.
 
Hozzátették: Czigány Tibor a második mandátumának lejártával leköszönő Józsa Jánost váltja, aki 2015. július elseje óta volt az intézmény rektora.
 
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a köztársasági elnök 2021. május 1-jétől 2026. április 31-ig Gyuricza Csabát nevezte ki az intézmény rektorának a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány és az egyetem szenátusának egyhangú javaslata alapján.  
 
Gyuricza Csaba az egyetem február elsejei alapítványi modellváltása óta az intézmény rektori feladatokat ellátó megbízott vezetője. 2020. augusztus 1. és 2021. január 31. között megbízott rektorként vezette a Szent István Egyetemet - olvasható a közleményben.